Sastanak u Ministarstvu kulture

Sastanak u MKRH 13.1.2020

Dana 13. siječnja 2020. u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske održan je radni sastanak predstavnika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Hrvatskog muzeja medicine i farmacije s ministricom kulture dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek, pomoćnikom ministrice dr. sc. Hrvojem Manenicom i voditeljicom Službe za muzejsku djelatnost Rašeljkom Bilić Boras.

Kao predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na sastanku su sudjelovali Marina Štancl, tajnik HAZU, akademik Marko Pećina, voditelj Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, prof. dr. sc. Stella Fatović-Ferenčić, zamjenica voditelja Muzeja i Silvija Brkić Midžić, upraviteljica Muzeja.

Razgovaralo se o razvoju projekta rekonstrukcije, obnove i uređenja prostora Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, o mogućnostima financijske potpore Ministarstva kulture i drugih državnih i gradskih upravnih tijela, o natječajima Europskih fondova te o sljedećim koracima prema realizaciji projekta.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada Hrvatskog muzeja medicine i farmacije te je iznijela prijedlog suradnje Ministarstva kulture s Odsjekom za povijest medicinskih znanosti i Hrvatskim muzejom medicine i farmacije Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na projektu inventarizacije i zaštite baštine starih hrvatskih ljekarni.

Podijelite na društvenim mrežama:
error: Sadržaj je zaštićen!