Predavanje TUBERKULOZA – BOLEST CIVILIZACIJA

Predavanje

TUBERKULOZA – BOLEST CIVILIZACIJA 

Etnografski muzej, Zagreb, 23. travnja 2024.

predavanje-tuberkuloza-bolest-civilizacija

Pozivamo Vas na predavanje na temu Tuberkuloza – bolest civilizacija koje će se održati u Etnografskom muzeju u Zagrebu 23. travnja 2024. s početkom u 18 sati.

Predavanje je dio popratnog programa uz izložbu Naličje grada prije 100 godina: fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera kako bi se osvijetlila problematika suzbijanja tuberkuloze kroz povijest.

Predavanje će održati mr. sc. Neven Miculinić, dr. med.

NEVEN MICULINIĆ rođen je 28. 11. 1961. u Zagrebu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1987. godine. 1996. stekao je zvanje magistra medicinskih znanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu; iste je godine položio specijalistički ispit iz interne medicine, a 2003. subspecijalistički ispit iz pulmologije. Usavršavao se u Sveučilišnoj bolnici Eppendorf u Hamburgu, u Univerzitetskoj klinici za plućne bolesti u Golniku (Slovenija), u Lilleu u Francuskoj te u Heidelbergu u Njemačkoj. Zaposlen je u Klinici za plućne bolesti KBC-a Zagreb (Jordanovac). Od 1997. – 2005. tajnik je Hrvatskoga pulmološkog društva HLZ-a, a od 2005. do danas predsjednik Društva. Za predan rad u Hrvatskom liječničkom zboru dobio je više priznanja, a 2017. i odličje „Ladislav Rakovac“. Od ožujka 2021. rizničar je i član Izvršnog odbora HLZ-a. Od 2003. redoviti je član Europskoga respiratornog društva (ERS), član povjerenstva za dodjelu godišnjih stipendija ERS-a te stalni predstavnik u Konferenciji europskih respiratornih društava (CERS). Od 2009. redoviti je član svjetske skupštine GOLD-a (Globalna inicijativa za prevenciju, dijagnostiku i liječenje KOPB-a). Ministarstvo zdravstva RH dodijelilo mu je 2018. titulu „primarijus“.

Podijelite na društvenim mrežama:
error: Sadržaj je zaštićen!