HMMF HAZU dobio prvu nagradu žirija na natječaju Zagrebačke banke Moj ZABA start – kultura i znanost

HMMF HAZU dobio prvu nagradu žirija na natječaju Zagrebačke banke Moj ZABA start – kultura i znanost

HMMF HAZU dobio prvu nagradu žirija na natječaju Zagrebačke banke

Zagreb, 27. listopada 2017. – Zagrebačka banka svake godine raspisuje natječaj za inovativne, društveno opravdane i održive projekte pod nazivom MOJ ZABA START. Ove godine nagrade su se dodjeljivale u tri kategorije: PODUZETNIŠTVO, KULTURA I ZNANOST i DRUŠTVO. Stručni žiri je dodjeljivao po tri nagrade u svakoj kategoriji, a jedna nagrada je dodijeljena na osnovi glasova publike.

U četvrtak 26. listopada 2017. u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade svečano su proglašeni dobitnici nagrada.

Prvu nagradu stručnoga žirija u kategoriji KULTURA i ZNANOST osvojio je projekt Hrvatskog muzeja medicine i farmacije Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pod naslovom Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije.
Prilikom svečanog proglašenja dobitnika nagrada u ime Hrvatskog muzeja medicine i farmacije Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti zahvalio je akademik Marko Pećina, tajnik Razreda za medicinske znanosti HAZU i voditelj Muzeja.

Osvojena prva nagrada na natječaju MOJ ZABA START – KULTURA I ZNANOST svjedoči da je stručni žiri Zagrebačke banke prepoznao važnost i značenje projekta Hrvatskog muzeja medicine i farmacije za razvoj hrvatske kulture i znanosti i za dobrobit cijele društvene zajednice. Stoga je ova nagrada, osim financijske potpore, ujedno i veliko priznanje cijelom timu koji radi na projektu Muzeja te poticaj za daljnji rad i nastojanja ka ostvarenju glavnog cilja: otvaranja Muzeja za javnost.

Podijelite na društvenim mrežama:
error: Sadržaj je zaštićen!