Članak o vizualnom identitetu “Liječničkog vjesnika”

Objavljen članak o vizualnom identitetu Liječničkog vjesnika od osnutka 1877. godine do danas

clanak-o-vizualnom-identitetu-lijecnickog-vjesnika

U novom broju Liječničkog vjesnika objavljen je pregledni rad Silvije Brkić Midžić, upraviteljice Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU i prof. dr. sc. Stelle Fatović-Ferenčić, upraviteljice Zavoda za povijest i filozofiju znanosti HAZU pod naslovom: Vizualni identitet Liječničkog vjesnika od osnutka 1877. godine do danas.

Razdoblje od 145 godina izlaženja Liječničkog vjesnika, našega najstarijeg medicinskog glasila koje izlazi u kontinuitetu, omogućuje niz različitih analiza i uvida. Jedan je od njih i pogled na mijene njegova grafičkog oblikovanja i vizualnog identiteta. U ovom radu opisani su osnovni elementi grafičkog oblikovanja ovog časopisa, njegova osnovna obilježja i iskoraci s obzirom na uključivanje grafičkih stručnjaka. Cilj nam je bio ukazati na Liječnički vjesnik kao dio neupitne intelektualne, ali i materijalne baštine, te na potrebu njegova čuvanja i prezentiranja u cjelini.

Cijeli tekst je dostupan na sljedećim poveznicama:

https://lijecnicki-vjesnik.hlz.hr/lijecnicki-vjesnik/vizualni-identitet-lijecnickog-vjesnika-od-osnutka-1877-godine-do-danas/

https://hrcak.srce.hr/file/403670

Citiranje:

Brkić Midžić S, Fatović-Ferenčić S. Vizualni identitet Liječničkog vjesnika od osnutka 1877. godine do danas.  Liječ Vjesn. 2022;144(5-6):173–89.

Podijelite na društvenim mrežama:
error: Sadržaj je zaštićen!