Članak o donaciji iz ostavštine Sergija Dogana objavljen u Radu HAZU

Članak o donaciji iz ostavštine Sergija Dogana objavljen u Radu HAZU

Članak o donaciji iz ostavštine Sergija Dogana objavljen u Radu HAZU

 

U novom broju časopisa Rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Medicinske znanosti objavljen je članak Donacija iz ostavštine Sergija Dogana u zbirkama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Sažetak:

U dvjema ustanovama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Hrvatskom muzeju medicine i farmacije i Odsjeku za povijest medicinskih znanosti, čuva se ostavština hrvatskog neurologa Sergija Dogana. Ostavština Dogan postala je dijelom fundusa ovih ustanova 2019. godine zahvaljujući njegovoj kćeri Branki Marinović, predstojnici Klinike za dermatovenerologiju Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu. Darovana građa predstavlja rijedak primjer sačuvanoga materijalnog svjedočanstva o cjelokupnom tijeku obrazovanja, kliničkog, znanstvenog i nastavnog rada jednoga liječnika i o njegovu širem društvenom djelovanju. U ovom radu donosimo preliminarno priopćenje o sadržaju ostavštine, dok će se sveukupna ostavština u cijelosti predstaviti na izložbi koja će biti postavljena 2021. i u knjizi unutar nakladničkog niza Rasprave i građa za povijest znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koja se predviđa za 2022. godinu.

Brkić Midžić S, Fatović-Ferenčić S. A donation from the legacy of Sergije Dogan in the collections of the Croatian Academy of Sciences and Arts. Rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Medicinske znanosti [Internet]. 2020 [pristupljeno 15.01.2021.];.(544 = 52-53):98-104. https://doi.org/10.21857/90836c700y

Članak je dostupan za preuzimanje na poveznici: Donacija iz ostavštine Sergija Dogana u zbirkama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (srce.hr)

Na slici: Indeks studenta medicine Sergija Dogana, Zagreb, 1934., inv. oznaka HMMF-4400

Podijelite na društvenim mrežama:
error: Sadržaj je zaštićen!