Čestitka za Božić i Novu godinu

cestitka-za-bozic-i-novu-godinu

Poštovani i dragi prijatelji, suradnici i pratitelji Hrvatskog muzeja medicine i farmacije,

Još jedna godina bliži se kraju, godina u kojoj smo s Vama pretežno komunicirali virtualno. Kao i svi ostali Akademijini muzeji, nakon potresa morali smo evakuirati muzejsku građu kako bismo ju zaštitili i sačuvali. U tijeku je konstrukcijska obnova naše zgrade u Gundulićevoj 24, gdje ćemo u prizemlju urediti prostor za stalni postav Muzeja. Iako radimo u otežanim uvjetima, pripremili smo mnogo sadržaja koji su već dostupni putem interneta ili će biti predstavljeni na našim sljedećim izložbama. Predstavili smo Vam našu digitaliziranu građu na portalima DiZbi HAZU i eKultura, nedavno ste u Knjižnici Božidara Adžije mogli razgledati izložbu U vremenskom pomaku: Otorinolaringološka klinika Medicinskog fakulteta u Zagrebu od analognog do digitalnog doba, a posebno nas raduje prilika da Vam najavimo naše sljedeće izložbe.
U proljeće 2024. godine postavit ćemo izložbu Portreti hrvatskih ljekarnika iz zbirke Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU u Galeriji Klovićevi dvori. Zatim ćemo u povodu 150. obljetnice Hrvatskoga liječničkog zbora postaviti izložbu Naličje grada prije 100 godina: fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera u Etnografskom muzeju u Zagrebu, koju ćemo organizirati u partnerstvu sa Zborom. U jesen gostujemo u Zadru, u Muzeju antičkog stakla, s izložbom Diskretni šarm ljekarničkog stakla: staklo iz hrvatskih ljekarni u zbirkama Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU. Raduje nas suradnja s istaknutim hrvatskim strukovnim udrugama i kulturnim ustanovama koje nam omogućuju da predstavljamo muzejsku građu široj javnosti te na taj način promoviramo medicinsku i farmaceutsku baštinu kao nezaobilazan segment kulturnog identiteta naše zemlje.
Hvala svima koji nas podržavaju, pomažu i prate naš rad. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti moći zajedno organizirati raznovrsna događanja i u našem novouređenom prostoru.
Sve novosti iz Muzeja i nadalje možete pratiti na našoj mrežnoj stranici i društvenoj mreži Facebook.

Želimo Vam radostan Božić te sretnu i uspješnu novu 2024. godinu!

Hrvatski muzej medicine i farmacije HAZU

Akademik Marko Pećina, voditelj

Prof. dr. sc. Stella Fatović-Ferenčić, zamjenica voditelja

Silvija Brkić Midžić, prof., upraviteljica

 

Podijelite na društvenim mrežama:
error: Sadržaj je zaštićen!